Pertti_Porokari_YTN

Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari

Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari pelkää CGI Suomi Oy:n 350 henkilön vähentämisen kasvattavan jäljelle jäävän henkilöstön työn kuormituksen kestämättömäksi.

– Yt-neuvottelut ja mahdolliset irtisanomiset koskettavat noin 10 prosenttia CGI:nSuomen henkilökunnasta. Määrä tuntuu vahvasti ylimitoitetulta. Pahimmillaan tämä voi vaarantaa yrityksen kyvyn tehdä bisnestä, jos jäljelle jäävien työkuorma kasvaa liian suureksi, hän sanoo.

IT-alan palvelu- ja konsultointiyritys CGI ilmoitti tänään aloittavansa Suomen yksiköissään yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on vähentää 350 työpaikkaa. CGI on globaali yritys, jolla on noin 70 000 työntekijää yli 40 maassa.

CGI Suomi Oy on entinen Logica, jonka CGI osti elokuussa 2012. Suomessa CGI:llä on noin 3 500 työntekijä eri puolilla maata.

Käynnistyvän yt-menettelyn syyt ovat yrityksen mukaan tuotannolliset ja taloudelliset sekä liiketoimintastrategiaan ja toiminnan uudelleenorganisointiin liittyvät syyt. Mahdolliset henkilöstön vähennystä koskevat päätökset on suunniteltu tehtäväksi vuoden loppuun mennessä.

Porokarin mukaan CGI:llä on Suomessa kokenut ja osaava henkilöstö, josta yrityksen kannattaa pitää kiinni. Hänen mielestään yritykset ovat ryhtyneet liian herkästi laittamaan väkeä suoraan ulos sen sijaan, että ne miettisivät irtisanomisille muita vaihtoehtoja.

– Kun kysymys on erittäin ammattitaitoisesta työvoimasta, lomauttaminen on yrityksen kannalta aina parempi vaihtoehto kuin irtisanominen, Porokari tähdentää.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi