Eläkeiän nosto portaittain 65 vuoteen koskee ensimmäisenä vuonna 1955 syntyneitä. Eläkeratkaisussa on myös sovittu siitä, että palkansaajamaksun vähennys laskettavasta eläkkeestä poistuu. Se tarkoittaa sitä, että palkansaajalle kertyy eläkettä enemmän jo varhaisemmassa vaiheessa. Tämä on ollut SAK:n ja STTK:n tavoite.

Akava sen sijaan tavoitteli korkeampia eläkekarttumia työuran myöhemmässä vaiheessa, mutta tätä ei ole mukana sopimuksessa. Akava jäikin ilmeisesti tämän seurauksena pois neuvottelutuloksesta.

Valtiovalta oli toivonut neuvotteluissa ratkaisua vuoden 2025 jälkeisille eläkkeille saadakseen parempaa ennakoitavuutta taloudelle.

Neuvotteluissa päädyttiin tulokseen, jossa eliniänodote alkaa vaikuttaa eläkeikään vasta vuodesta 2030 alkaen. Sovitussa nousussa on kuitenkin jarruja, jotka liittyvät työurien kehitykseen. Mikäli työllisyystilanne ja työurat kehittyvät myönteisesti, se jarruttaa eläkeikärajalle asetettua automatiikkaa.

Keskusjärjestöjen hallinnot ovat koolla huomenna. Järjestöjen puheenjohtajat esittävät ratkaisua hallintojen hyväksyttäväksi.

STT