SDP:n puoluehallitus päätti tänään vaihdoksista puolueen ministeriryhmän henkilöstössä. Muutokset vaikuttavat myös SDP:n eduskuntaryhmän ja puoluetoimiston henkilöstöihin.

Puoluehallitus valitsi valtiovarainministeri Antti Rinteen valtiosihteeriksi YTM Esa Suomisen. Suominen siirtyy tehtävään ministeri Krista Kiurun erityisavustajan paikalta. Suominen on aiemmin työskennellyt mm. Palvelualojen ammattiliiton hallintopäällikkönä.

Uuden kehitysministeri Sirpa Paateron erityisavustajiksi valittiin Paavali Kukkonen (omistajaohjaus) ja YTKSonja Kekkonen (kehitysyhteistyö). Molemmat siirtyvät tehtäviinsä valtiovarainministeri Rinteen kabinetista. Kukkonen on aiemmin toiminut mm. Ammattiliitto Pron yhteiskuntasuhteiden asiantuntijana ja tiedottajana. Kekkonen on aiemmin työskennellyt SDP:n eduskuntaryhmässä ryhmäavustajana ja kansanedustajan avustajana sekä Suomen Unicefilla.

Rinteen eduskunta-asioista vastaavaksi erityisavustajaksi valittiin YTM Ilmari Nalbantoglu. Nalbantoglu siirtyy tehtävään puolueen viestintäkoordinaattorin paikalta. Hän on aiemmin toiminut valtiovarainministerin erityisavustajana ja eduskuntaryhmän poliittisena avustajana.

Puolueen tiedottajaksi valittiin Dimitri Qvintus, joka siirtyy tehtävään SDP:n eduskuntaryhmän viestintäsihteerin paikalta. Aiemmin Qvintus on toiminut valtiovarainministerin erityisavustajana, peruspalveluministerin eduskunta-avustajana ja toimittajana.

Suominen aloittaa tehtävässään 1.11., muut 1. lokakuuta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.