8b1e2b36d2da0d96_800x800ar

Nälkäpäivän lipaskeräys tuotti noin 1 350 000 euroa. Nälkäpäivä järjestettiin eri puolilla Suomea 18. – 20.9. Keräys sujui hyvin ja innosti uusia ja vähän kokeneempiakin kerääjiä auttamaan.

Keräyksen lopullinen yhteenlaskettu tulos selviää marraskuussa. Lopulliseen tulokseen lasketaan mukaan muut lahjoitustavat, kuten tekstiviestillä, netissä ja MobilePay-mobiilisovelluksella annetut lahjoitukset. Lopullisen tuloksen arvioidaan olevan noin 2 miljoonaa euroa.

– Lipaskeräyksen tuotto oli noin 100 000 euroa vähemmän kuin viime vuonna. Käteisen käyttö on vähentynyt ja se ehkä vaikuttaa lipaskeräyksen tulokseen. Monet lahjoittajat pahoittelevat, että heillä ei ole käteistä mukanaan, sanoo Punaisen Ristin varainhankinnan päällikkö Anna Laurinsilta .

Punainen Risti aikoo kehittää edelleen vaihtoehtoisia tapoja lahjoittaa. Jo nyt Punainen Risti on ottanut käyttöön sähköisiä tapoja lipaslahjoittamisen rinnalle. Nälkäpäivään voi lahjoittaa esimerkiksi tekstiviestillä, ja tänä vuonna enimmäistä kertaa MobilePay-sovelluksella.

– Uudet keräystavat ovat saaneet kiitosta ja näyttää siltä, että lahjoittajat löytävät hyvin itselleen sopivan tavan lahjoittaa, Laurinsilta sanoo.

Tänä vuonna Punainen Risti innosti erityisesti kaveri-, työ- ja harrastusporukoita järjestämään itselleen sopivia Nälkäpäivä-tempauksia keräyksen tukemiseksi.

– Ilahduttavan moni porukka järjesti keräystempauksen Nälkäpäivään. Saimme iloisia viestejä esimerkiksi yrityksistä, jotka ovat kahvitauollaan järjestäneet keräyksen, kiittelee Anna Laurinsilta.

– Haluamme kiittää kaikkia Nälkäpäivään antamastaan ajasta ja lahjoituksista. Ilman tukijoita ei olisi Punaista Ristiä eikä Punaisen Ristin apua.

Nälkäpäivä on Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Tänä vuonna kerätyillä varoilla tuetaan muun muassa avustusoperaatiota Länsi-Afrikassa Ebola-viruksen pysäyttämiseksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.