IMG_3427

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi keskiviikkona Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) uudeksi toimitusjohtajaksi diplomi-insinööri Ville Lehmuskosken, 41. Lehmuskoski siirtyy tehtävään Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston liikennesuunnittelupäällikön paikalta.

Lehmuskoskella on monipuolinen kokemus joukkoliikenteen eri tehtävistä. Hän toimi vuosina 2006–2009 HKL:n suunnittelujohtajana ja vuosina 2010–2011 Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymän (HSL) joukkoliikennesuunnitteluosaston johtajana. Vuodet 2012–2014 Lehmuskoski on toiminut Helsingin liikennesuunnittelupäällikkönä. Ennen tuloaan Helsingin kaupungin palvelukseen Lehmuskoski toimi osastopäällikkönä suunnittelu- ja konsultointiyritys WSP Finland Oy:ssä.

HKL:n johtokunta esitti kaupunginhallitukselle Lehmuskoskea toimitusjohtajan virkaan tämän monipuolisen kokemuksen, asia- ja henkilöjohtamisosaamisen sekä hyvän sidosryhmätuntemuksen ja henkilökohtaisten ominaisuuksien vuoksi.

– Haluan kehittää HKL:ää vahvana organisaationa ja edesauttaa sen kykyä tuottaa palveluja korkealaatuisesti ja kustannustehokkaasti. Näen HKL:n kestävän liikkumisen merkittävimpänä operatiivisena toimijana Helsingissä. Kestävän liikkumisen eri muodot, kuten joukkoliikenne, pyöräily, liityntäpysäköinti, yhteiskäyttöautot ja erilaiset pienet sähkökäyttöiset liikkumisvälineet, tulee saattaa käyttäjän kannalta saumattomaksi kokonaisuudeksi. HKL voi toimia näissä kestävän liikkumisen muodoissa operaattorina ja luoda lisäksi yksityisille toimijoille mahdollisuuksia tarjota yhteiskunnan kannalta hyödyllisiä palveluja esimerkiksi metro- ja juna-asemillaan. HKL:n nykyisten tehtävien rinnalla sen kaupunkipyöriin liittyvät tehtävät vahvistuvat. On tärkeää, että HKL osoittaa kykynsä tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja myös uusilla alueilla: haluan tarkastella mahdollisuutta kehittää juna- ja metroasemia nykyistä houkuttelevammiksi palvelu- ja kohtaamispaikoiksi, Lehmuskoski sanoo.

Lehmuskoski on kotoisin Espoosta. Hän on kolmilapsisen perheen isä, joka harrastaa lukuisia liikuntalajeja, muiden muassa rullaluistelua ja työmatkapyöräilyä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.