Toivakka_Lenita_Kokoomus_Etelä-Savo

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok.)

Yleisten asioiden neuvosto kokoontuu Brysselissä maanantaina 29. syyskuuta. Suomea kokouksessa edustaa eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka. 

Neuvostossa valmistellaan 23. ja 24. lokakuuta järjestettävää Eurooppa-neuvoston kokousta, jonka asialistalla on muun muassa ilmasto- ja energiapaketti 2030. Yleisten asioiden neuvosto keskustelee myös kesäkuun Eurooppa-neuvostossa hyväksytyn strategisen agendan toimeenpanosta ja käsittelee päätelmät Adrian- ja Joonianmeren alueen EU-strategiasta. 

“Toivottavasti EU pääsee sopuun energia- ja ilmastotavoitteistaan lokakuun Eurooppa-neuvostossa. Se olisi tärkeää sekä taistelussa ilmastonmuutosta vastaan että talouden ennustettavuuden kannalta. EU:n tavoitteena on globaali ilmastosopimus. Suomi on valmis hyväksymään 40 prosentin yleisen päästövähennystavoitteen ajaen samalla kustannustehokasta mallia ei-päästökauppasektorin taakanjakoon ja selkeitä kannustimia liikenteen kehittyneiden biopolttoaineiden käytölle”, ministeri Toivakka sanoo. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.