i_heidi_0002

Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö

Ideoiden määrä on Lempäälän kunnassa muuntunut muutamasta vuosittaisesta aloitteesta jo yli 600 idean määrään. Uusi kunnan rohkea toimintatapa ja on rohkaissut kunnan työntekijöitä ideoimaan sitä, miten asioita voisi omassa työssä kehittää ja tehdä fiksummin. 

Yhdessä tekemisen kulttuuri ja uusien kekseliäiden toimintatapojen luominen on tärkeä osa Lempäälän kunnan uutta strategista viestiä.  Tämä viesti on tullut uuden strategiatyön kautta lähelle työntekijöiden arkea. Rohkea uusi toimintatapa on rohkaissut myös työntekijöitä ideoimaan omaa työtään kehittäviä asioita.

Uutta toimintakulttuuria esiteltiin henkilöstölle keväällä järjestetyissä kehittämistilaisuuksista, joiden toteutuksessa apuna toimi Kissconsulting Oy. Tilaisuuksissa oivallettiin yhdessä tekemisen tärkeys ja kuultiin esimerkkejä siitä, miten pienetkin ideat ovat parantaneet merkittävällä tavalla asiakaspalveluamme tai olleet taloudellisesti tehokkaita ratkaisuja. Omasta organisaatiostamme kerrottujen esimerkkien kautta henkilöstö rohkaistui ideoimaan ja tilaisuuksien tuloksena saimmekin henkilöstöltämme huikeat 600 uutta ideaa, iloitsee kunnanjohtaja Heidi Rämö. Ideoiden määrän kasvu on siis ollut jo nyt 29900%

Esimerkkinä idea, joka tilaisuuksista nousi esiin, oli eri ikäisten kuntalaisten kohtaaminen. Idea auttaa parantamaan palveluitamme, jos esimerkiksi päiväkodit järjestäisivät ikäihmisten iloksi ohjelmaa. Tällaiset ideat ovat todella tärkeitä toimintojemme uudistumisen ja palvelun parantumisen kannalta äärimmäisen tärkeitä. Ideoiden avulla voimme myös löytää palveluistamme monia sellaisia kohtia, missä on saavutettavissa selkeitä synergiahyötyjä, Rämö jatkaa.

Nyt johto on Lempäälän kunnassa käärinyt hihat ja ideoita on alettu käsittelemään toden teolla. Innolla odotan, mitä kaikkea meidän onkaan mahdollista saavuttaa, kun nämä kaikki 600 ideaa viedään käytäntöön. Muutos näkyy jo nyt taloutemme kohenemisena ja vieläkin parempaa on selvästi luvassa, Rämö jatkaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.