Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Perhesyyt on venäjänkielisten maahanmuuttajien yleisin syy muuttaa Suomeen

Joka vuosi Suomeen muuttaa noin kolme tuhatta venäjänkielistä. He ovat maamme suurin, nopeasti kasvava vieraskielinen vähemmistö. Osa Suomen venäjänkielisistä on kotoutunut hyvin, mutta osa heistä elää suomalaisen yhteiskunnan reunamilla, ilmenee Cultura-säätiön teettämästä selvityksestä.

Säätiö käynnisti selvitystyön viime syksynä, sillä tutkimustietoa Suomessa asuvista venäjänkielisistä on hyvin vähän. Nyt valmistuneen selvityksen ovat tehneet tutkijat Sirkku Varjonen ja Aleksander Zamiatin yhdessä kyselykoordinaattori Marina Rinasin kanssa. Selvitys sisältää myös uunituoreen, venäjänkielistä järjestökenttää koskevan kartoituksen.

”Torjutuksi tuleminen ja syrjintä ovat selviä esteitä yhteisen suomalaisen identiteetin muodostumiselle. Myönteiset kokemukset kontakteista puolestaan edistävät myönteisiä asenteita venäjänkielisten ja muiden ryhmien välillä”, sanoo Cultura-säätiön asiamies Pekko Kohonen.

”Niin yksilön hyvinvoinnin kuin toimivan monikulttuurisen yhteiskunnan kannalta on tärkeää, että maahan muuttaneilla ihmisillä on mahdollisuus samanaikaisesti säilyttää oma identiteettinsä ja kulttuurinsa ja kokea olevansa kiinteä osa laajempaa yhteiskuntaa”, hän jatkaa.

Vuonna 2013 perustetulla Cultura-säätiö tukee Suomessa asuvien venäjänkielisten identiteettiä ja kotoutumista. Se pyrkii myös lisäämään vuorovaikutusta eri väestöryhmien välillä.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+