Vuoden 2020 Lahti Pride -tapahtuma järjestetään 18.–24.5.2020. Tapahtuma on tuonut vuosittain Lahteen kulkueen, tori- ja puistojuhlan, koulutuksia, bileitä, taide- ja kulttuuritapahtumia ja erilaisia vertaistapaamisia.

– Lahti Pride -tapahtuma järjestetään 18.-24.5.2020.
– Teema vuodelle 2020 on “Rakkautta kaiken ikää”.
– Vuonna 2019 Lahti Prideen kuului 17 tapahtumaa ja Pride-kulkueessa marssi 400 ihmistä.

Vuonna 2020 Lahti Pride -tapahtuma järjestetään edellisvuoden tapaan toukokuun lopulla, 18.-24.5.2020. Lahti Pride on kaikille avoin ihmisoikeustapahtuma, jonka Lahden Seta ry järjestää vuosittain. Tapahtumaviikko huipentuu kulkueeseen, iltabileisiin sekä päiväjuhlaan Lahden matkustajasatamassa lauantaina 23.5. Vuoden 2020 Lahti Priden teema on “Rakkautta kaiken ikää”. Ohjelmistossa huomioidaan eri-ikäiset ihmiset ja luodaan sukupolvien välistä keskustelua.

– Viime vuonna Lahti Pride järjestettiin loppukesän sijaan jo toukokuussa. Päätimme järjestää Lahti Pride -tapahtuman tänäkin vuonna samana ajankohtana, koska silloin ei ole niin paljon muita tapahtumia päällekkäin ja loma-ajat eivät vielä ole ehtineet alkaa. Tämä helpottaa yhteistyötä monien tahojen kanssa. Tapahtumaa tehdään täysin vapaaehtoistyön voimin ja toivottavasti saamme myös tänäkin vuonna monia yhteistyötahoja mukaan kulkueeseen ja järjestämään ohjelmaa kanssamme, pohtii Lahti Pride -tapahtuman tuottaja Miiro Pyysing.

Ensimmäistä Lahti Pride -tapahtumaa vietettiin 2014 ja yhtä välivuotta lukuun ottamatta tapahtuma on tuonut vuosittain Lahteen kulkueen, tori- ja puistojuhlan, koulutuksia, bileitä, taide- ja kulttuuritapahtumia ja erilaisia vertaistapaamisia.

– Viime vuonna Lahti Pride piti sisällään 17 erilaista tapahtumaa ja kulkueessa marssi noin 400 ihmistä. Myös sateenkaariliputus antoi vahvan viestin siitä, että Lahdessa saa jokainen olla sellainen kun on. Lahden alueella ei ole muuta tahoa, joka järjestäisi toimintaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville henkilöille, eikä täällä ole sateenkaari-identiteettiä tukevia tapaamispaikkoja, baareja tai kahviloita. Pride-tapahtuma on äärimmäisen tärkeä osa päijäthämäläistä sateenkaarikulttuuria, kertoo Lahden Seta ry:n puheenjohtaja Aako Norojärvi.

Lahden Setan verkkosivut
Lahti Priden tapahtumasivu Facebookissa
Lahti Priden verkkosivut
Vuoden 2020 Pride-tapahtumia Suomessa
Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!