Tampereen kaupungin nuorisopalvelut avasi viime vuonna Pride-viikolla Otavalankadulle Tampereen ensimmäisen sateenkaarinuorisotilan. Sateenkaarinuorisotila Kaareva juhlii syntymäpäiviään maanantaina 8.6.

Ahjolan Setlementin Tyttöjen Tuvan ja Poikien Tuvan, Suomen Punaisen Ristin Tampereen Osaston sekä Pirkanmaan Setan kanssa yhteistyössä suunniteltu nuorisotila on löytänyt Tampereelta paikkansa. Sateenkaarinuorille ja kaikille asiasta kiinnostuneille suunnattu kohtaamispaikka ollut avoinna kerran viikossa ja loma-aikoina useammin. Vuoden aikana Kaarevassa on vieraillut satoja nuoria.

– Kaareva on ollut menestys. Sinne ovat löytäneet juuri ne nuoret, joita varten se vuosi sitten perustettiin. Toiminnalle olennaista on ollut yhteisöllisyys, lämpö, luontevuus ja hyväksyntä. Olemme olleet erityisen iloisia Setan, Ahjolan ja SPR:n kanssa tehtävästä yhteistyöstä sekä siitä miten hienosti kaupungin ja kolmannen sektorin toimijat ovat ohjanneet nuoria Kaarevaan. Sateenkaarinuorisotyölle on Tampereella selkeä tilaus, kertoo Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti.

Maanantaina 8.6. syntymäpäiviä juhlitaan Kaarevassa klo 16–21. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemisen vuoksi tilaan ei kuitenkaan voida ottaa kuin 50 henkilöä kerrallaan. Lisäksi tilassa kiinnitetään erityistä huomioita pintojen puhdistamiseen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.