Syyttäjä on nostanut syytteet seitsemää henkilöä vastaan törkeistä huumausainerikoksista tai avunannoista niihin Subutexin maahantuontia ja myyntiä koskevassa asiassa. Syytteissä on kyse maahantuontiorganisaation toimista vuosina 2018–2020. Huumausaineen määrä on ollut Pohjois-Suomen mittakaavassa merkittävä.

Lisäksi kaksi vastaajaa on saanut syytteen tutkinnan yhteydessä paljastuneista ampuma-aserikoksista ja yksi vastaaja räjähderikoksesta. Yhtä vastaajaa syytetään myös huumausainerikoksiin kytkeytyvästä törkeästä rahanpesusta.

Asiassa on tällä hetkellä vangittuna kolme henkilöä. Osa vastaajista on kiistänyt syyllistyneensä syytteissä kuvattuihin rikoksiin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.