Touhula-päiväkodit jätti yrityssaneeraushakemuksen 14.5. ja hyväksyttiin saneeraukseen 15.5. Toimenpiteellä pyritään tervehdyttämään Touhulan talous ja varmistamaan toiminnan jatkuvuus. Yrityksen taloudellinen tilanne edellyttää, että Touhula tarkastelee jokaisen päiväkotinsa tilannetta ja mahdollisuuksia riittävään lapsimäärään, kunnan maksamaa palvelutuotannon hintatasoa ja tekee tarvittavia toimenpiteitä toiminnan tervehdyttämiseksi.

Tilannearvion tuloksena Touhula aloitti yt-neuvottelut 1.6. Neuvottelujen piirissä oli yhteensä 420 henkilöä aluehallinnosta ja yhteensä 43 päiväkodista.

Neuvottelut päättyivät 15.6.2020. Neuvottelujen lopputuloksena Touhulan toiminta päättyy 43 päiväkodissa. Tarkka irtisanottavien määrä selviää työntekijöiden uudelleen sijoitteluiden jälkeen.

”Neuvottelujen lopputulos on todella raskas ja olemme syvästi pahoillamme, että niin moni hyvä työntekijä ei enää jatka Touhulassa ja useita päiväkoteja joudutaan sulkemaan. Tämä on vaikea päivä yhtiömme historiassa. Toimintaedellytysten turvaamiseksi meidän on kuitenkin valitettavasti välttämätöntä tehdä laajoja muutoksia, jotta Touhulan tulevaisuus saadaan turvattua”, toteaa toimitusjohtaja Minna Elomaa.

Suljettavien päiväkotien osalta Touhula on tarkemmin yhteydessä henkilöstöön, vanhempiin, kuntiin ja vuokranantajiin ja ohjeistaa jatkosta. Touhula pyrkii tarjoamaan töitä mahdollisimman monelle työntekijälle jäljelle jäävistä Touhula-päiväkodeista.

Neuvottelujen syynä oli Touhulan vaikea taloudellinen tilanne. Kuntien maksamien palvelusetelien?hintataso on pysynyt pääasiassa ennallaan tai noussut selvästi kulutasoa vähemmän viimeisten kahden vuoden ajan. Osassa päiväkodeista ei myöskään ole ollut riittävästi lapsia paikkamääriin nähden, eikä toiminta silloin ole taloudellisesti kestävää. Koronapandemia on tuonut uusia haasteita sekä lisännyt merkittävästi tulevaisuuteen liittyvää epävarmuutta.

Suurin osa Touhulan päiväkodeista on taloudellisesti vakaita, eikä niiden osalta ole suunnitteilla muutoksia. Neuvottelujen ulkopuolelle olikin rajattu yli 140 päiväkotia.

”Näiden ikävien uutisten keskellä on tärkeää myös muistaa, että suuressa osassa päiväkodeistamme arki jatkuu aiempaan tapaan. Laadukas varhaiskasvatus on kaiken toimintamme kivijalka jatkossakin”, sanoo Elomaa.

”Neuvotteluissa haettiin kuntien ja henkilöstön kanssa ratkaisuja tilanteeseen ja ne sujuivat rakentavassa ja ratkaisuhakuisessa hengessä. Valitettavasti tilanne oli niin vaikea, että raskaita päätöksiä oli välttämätöntä tehdä”, Elomaa jatkaa.

Yt-neuvottelujen seurauksena suljettavat päiväkodit ja toiminnan päättymisajankohta:

Espoo:
Touhula Kilo – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula Laajalahti – Toiminta päättyy 31.7.2020

Helsinki:
HEI Jätkäsaari – Suunniteltua toimintaa ei aloiteta
Touhula Ankkurinappi – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula Histamiini – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula Keskuspuisto – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula Lempi – Toiminta päättyy 31.7.2020

Hyvinkää:
Touhula Ihmekone – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula Ilona – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula Taikahattu – Toiminta päättyy 31.7.2020

Hämeenlinna:
Touhula Jukola – Päiväkodin toiminta päättyy viimeistään vuoden 2020 lopussa. Käymme kunnan kanssa keskustelua vielä tarkasta sulkemisen ajankohdasta ja informoimme asiasta heti, kun tarkka päivämäärä on saatu sovittua.
Touhula Tarvasmäki – Päiväkodin toiminta päättyy viimeistään vuoden 2020 lopussa. Käymme kunnan kanssa keskustelua vielä tarkasta sulkemisen ajankohdasta ja informoimme asiasta heti, kun tarkka päivämäärä on saatu sovittua.

Ii:
Touhula Tikkaset – Toiminta päättyy 31.7.2020

Joensuu:
Touhula Marjala – Päiväkodin toiminta päättyy viimeistään 30.9.2020. Käymme kunnan kanssa keskustelua vielä tarkasta sulkemisen ajankohdasta ja informoimme asiasta heti, kun tarkka päivämäärä on saatu sovittua.

Jyväskylä:
Touhula Laivakoira – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula Mannisenmäki – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula Meritähti – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula Ruorimestari – Toiminta päättyy 31.7.2020

Järvenpää:
Touhula Kurkiaura – Päiväkodin toiminta päättyy viimeistään vuoden 2020 lopussa. Käymme kunnan kanssa keskustelua vielä tarkasta sulkemisen ajankohdasta ja informoimme asiasta heti, kun tarkka päivämäärä on saatu sovittua.

Kerava:
Touhula Kurkela – Päiväkodin toiminta päättyy viimeistään vuoden 2020 lopussa. Käymme kunnan kanssa keskustelua vielä tarkasta sulkemisen ajankohdasta ja informoimme asiasta heti, kun tarkka päivämäärä on saatu sovittua.

Kirkkonummi:
Touhula Bro – Päiväkodin toiminta päättyy viimeistään vuoden 2020 lopussa. Käymme kunnan kanssa keskustelua vielä tarkasta sulkemisen ajankohdasta ja informoimme asiasta heti, kun tarkka päivämäärä on saatu sovittua.
Touhula Sarvvik – Päiväkodin toiminta päättyy viimeistään vuoden 2020 lopussa. Käymme kunnan kanssa keskustelua vielä tarkasta sulkemisen ajankohdasta ja informoimme asiasta heti, kun tarkka päivämäärä on saatu sovittua.

Kuopio:
Touhula Ankkuri – Toiminta päättyy 31.7.2020

Laihia:
Touhula Laihia – Toiminta päättyy 31.7.2020

Liminka:
Touhula JekkuVekara – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula Liminka – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula Merimasto – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula VekaraKulma – Toiminta päättyy 31.7.2020

Lohja:
Touhula Neitsytlinna – Toiminta päättyy 31.7.2020

Muurame:
Touhula Löytöretki – Toiminta päättyy viimeistään keväällä 2021. Neuvottelemme parhaillaan Muuramen kunnan kanssa toiminnan ja työntekijöiden siirtymisestä kunnalle elo-syyskuun vaihteessa 2020.

Nokia:
Touhula Nokia – Toiminta päättyy 31.7.2020

Oulu:
Touhula PikkuVekara – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula Villiviikari – Toiminta päättyy 31.7.2020

Raahe:
Touhula Lybeckerinpuisto – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula VilliVekara – Toiminta päättyy 31.7.2020

Rovaniemi:
Touhula Vekarakolo – Toiminta päättyy 31.7.2020
Touhula Vekararinne – Toiminta päättyy 31.7.2020

Sipoo:
Touhula Söderkulla – Toiminta päättyy 31.7.2020

Siuntio:
Touhula Störsvik – Toiminta päättyy 31.7.2020

Sotkamo:
Touhula Vuokatti – Päiväkoti on suunniteltu suljettavan 31.7.2020, mikäli sivistystoimen lautakunta hyväksyy sulkemisajankohdan.

Uusikaupunki:
Touhula Uusikaupunki – Toiminta päättyy 31.7.2020

Vihti:
Touhula Linnanniittu – Toiminta päättyy 31.7.2020

Ylöjärvi:
Touhula Rauhala – Toiminta päättyy 31.7.2020

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.