Hyvinvointiyhtymä tiedotti perjantaina koronavirukseen sairastuneesta, joka oli tartuttavuusaikanaan käynyt viime viikonloppuna kahdessa lahtelaisravintolassa. Tartunnalle altistuneista oireilevista henkilöistä on otettu viikonvaihteen aikana koronanäytteitä, ja uusia tartuntoja on todettu samassa ravintolassa oleskelleilta tähän mennessä kuusi. Tartuntoja saattaa varmistua ajan kuluessa lisää.

Tartunnoille altistuneita on jo asetettu ja asetetaan karanteeniin yli sata henkilöä. Yhtymä tavoittelee altistuneita, mutta karanteeniin asetettavien suuren määrän vuoksi osa saadaan tavoitettua todennäköisesti vasta maanantaina.

Yksi koronavirustartunnan saaneista kuuluu lahtelaisen Möysän peruskoulun henkilökuntaan, minkä vuoksi koulun oppilaita ja henkilökuntaa on karanteeniin asetettavien joukossa. Lahden kaupunki ja koulu tiedottavat opetuksen järjestelyistä tarkemmin oppilaille ja heidän huoltajilleen.

Koronavirustartuntoja on todettu Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella nyt yhteensä 144.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.