Kuopion Vesi on antanut tiistaina 8.9.2020 keittokehotuksen Siilinjärven Toivalan Takojantien teollisuusalueelle.

Kuopion Vesi on ottanut keskiviikkona 9.9.2020 vesinäytteitä putkirikon vaikutusalueelta. Vesinäytteitä otettiin viidestä pisteestä eri puolilta vesijohtoverkostoa ja niistä tutkittiin koliformiset bakteerit, E. coli ja enterokokit.

Ensimmäiset tulokset valmistuivat torstaina 10.9.2020 ja niiden perusteella vedestä ei löytynyt koliformisia bakteereita tai E.coli-bakteereita.

Ennakkoarviosta poiketen enterokokkien tulokset valmistuvat vasta perjantaina 11.9.2020. Tämän vuoksi keittokehotusta jatketaan siihen saakka, kunnes myös enterokokkitulokset valmistuvat.

Keittokehotus on voimassa kartalle merkityllä alueella. Keittokehotus on annettu varotoimenpiteenä, koska alueella sattuneen putkirikon seurauksena verkostoon on voinut päästä maavesiä.

Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Vesi on tämän jälkeen myös jäähdyttyään käyttökelpoista.

Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti, ellei siinä ole poikkeavaa väriä tai hajua. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on tämän jälkeen kuivattava huolellisesti.

Talousvedenjakelupiste on perustettu osoitteeseen Riistapolku 3.

Asiakkaille tietoja antaa tarvittaessa p. 0500 203 023, verkostopäivystys.

Seuraava tiedote asiasta annetaan perjantaina 11.9.2020.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!