Mikkelin Kaupungintalo Kuva: MKFI – Oma teos, Public Domain,

Häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui maanantaiaamuna kokoukseensa. Kokouksessa käytiin läpi koronatilannetta kaupungissa. Mukana kokouksessa oli myös Essoten edustajia.

Essoten suosituksesta kaupunginjohtaja päätti, että epidemiatilanteen rauhoittamiseksi kantakaupungin koulujen 4.-9. luokat siirtyvät etäopetukseen huomisesta tiistaista 15.9.2020 alkaen 27.9.2020 asti. Kantakaupungin kouluiksi lasketaan kaikki kaupungin ala- ja yläkoulut pois lukien Anttola, Haukivuori, Otava, Ristiina ja Suomenniemi. Etäopetuksessa oleville oppilaille tarjotaan kouluruoka. Tästä tiedotetaan lisää mahdollisimman pian.

Lisäksi kaupunginjohtaja päätti, että epidemiatilanteen rauhoittamiseksi kantakaupungissa sijaitsevat kaupungin uimahallit, sisäliikuntapaikat ja nuorisotilat suljetaan kahdeksi viikoksi 27.9.2020 asti. Poikkeuksena sisäliikuntapaikoista ovat jäähallit, jotka ovat suljettuina sunnuntaihin 20.9.2020 asti. Sulku tulee voimaan heti. Kirjastot, asiointipisteet ja kulttuuritoiminnot pysyvät avoinna, koska Essoten mukaan näissä riski altistumiseen on pienempi. Näissäkin toiminnoissa on kuitenkin nyt erityisen tärkeää huolehtia turvaväleistä ja hygieniasta. Julkisilla paikoilla tulee liikkua vain täysin terveenä.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä korostaa, että kontaktien määrä tulee pitää nyt mahdollisimman pienenä. Kiertävien opettajien ja muiden kiertävien työntekijöiden työtapoihin tehdään muutoksia kontaktien määrän minimoimiseksi. Palaverit pidetään etäkokouksina. Etätyösuositus 5 päivää viikossa  jatkuu niissä toiminnoissa, joissa se on mahdollista, 27.9.2020 asti.

Häiriötilanteiden johtoryhmä toivoo, että erityisesti kantakaupungissa asuvat mikkeliläiset välttävät nyt myös vapaa-ajalla liikkumista paikoissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Kontaktien määrän rajoittamisella pyrimme osaltamme rajoittamaan epidemian leviämistä kaupungissa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.