Pohjois-Savon alueella on voimassa sadevaroitus. Varoitus astui voimaan puoliltapäivin tänään 16.9. ja se jatkuu huomisaamuun 7.30:een asti.

Ilmatieteenlaitoksen antamien rankkasateiden ja tuuliennusteiden mukaan Pohjois-Savon pelastuslaitos kohottaa valmiutta ajalla keskiviikko 16.9. klo 16.00 – torstai 17.9. alustavasti klo 21.00 saakka.

Myrskytilanteen kehittymistä seurataan ja valmiustasoa tarkastellaan tarpeen mukaan. Vaara-alue painottuu aluksi Länsi-Suomeen, mutta matalapaineen keskus siirtyy päivän ja yön aikana idemmäksi. Tuulten voimakkuus Pohjois-Savossa on 20 m/ s ja paikallisissa puuskissa korkeampikin.

Sadetta voi tulla vuorokauden aikana yli 50 mm. Pyydämme kansalaisia seuraamaan tilannetta ja varautumaan sähkökatkosten, myrskyvahinkojen ja rankkasateiden seurauksiin.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!