Kuva: Merivartiosto

Punainen Risti tukee viranomaisten työtä evakuointikeskuksessa, jossa vapaaehtoiset tarjoavat evakuoiduille keskusteluapua ja ruokaa.

Suomen Punaisen Ristin ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun koulutetut vapaaehtoiset auttavat parhaillaan  Amorellalta evakuoituja ihmisiä viranomaisten tukena. Amorellan matkustajat evakuoitiin tänään tapahtuneen aluksen pohjakosketuksen seurauksena.

– Vapaaehtoisemme ovat viranomaisten tukena Strandnäsin koululle perustetussa evakuointikeskuksessa. He ovat valmiina antamaan henkistä tukea ja tarjoavat laivasta evakuoiduille ruokaa ja juomaa. Auttamassa on noin 50 vapaaehtoista, kertoo Olof Collin, Suomen Punaisen Ristin Ahvenanmaan piirin valmiuspäällikkö.

Ensimmäiset laivasta evakuoidut saapuivat evakuointikeskukseen puoli viiden aikoihin. Tilanne keskuksessa on Collinin mukaan rauhallinen.

Turusta Tukholmaan matkalla ollut alus otti pohjakosketuksen Ahvenanmaan saaristossa sunnuntaina iltapäivällä. Laivalla oli noin 200 matkustajaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.