Myllymäen ja Kirkonkulman kouluista on asetettu oppilaita kotikaranteeniin. Karanteeniin on asetettu Myllymäen koulusta yksi oppilas ja Kirkonkulman koulusta kaksi oppilasta. Kouluissa ei ole todettu koronatartuntoja.

Varhaiskasvatuksessa Liivuoren päiväkodista on asetettu yksi lapsi kotikaranteeniin. Päiväkodissa ei ole todettu koronatartuntoja.

Karanteenipäätökset on tehty terveysviranomaisen toimesta ja päätöksistä on oltu yhteydessä suoraan perheisiin. Karanteenipäätökset eivät aiheuta koulun tai päiväkodin muille oppilaille, lapsille tai perheille mitään välittömiä tutkimustarpeita tai toimenpiteitä. Koronavirukseen liittyvissä oire-epäilyissä tee oirearvio sähköisesti: Omaolo.fi

Kouluissa ja päiväkodeissa varotoimenpiteenä tiloja järjestetään mahdollisuuksien mukaan tavallista väljemmin ja tarpeettomia fyysisiä lähikontakteja vältetään. Opetus ja varhaiskasvatus järjestetään mahdollisuuksien mukaan niin, että ryhmiä ei sekoiteta tai yhdistetä. Tartuntojen estämisen takia on tärkeää, että kaikki huolehtivat käsihygieniasta ja turvaväleistä, kouluun ja päiväkotiin ei tulla oireisena ja oireiset hakeutuvat koronatestiin matalalla kynnyksellä. Annettuja ohjeita on noudatettava myös muiden turvallisuuden takaamiseksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.