Korkein oikeus (KKO) ei myöntänyt Michael Penttilälle valituslupaa murhaa koskevassa asiassa. Helsingin hovioikeuden murhasta tuomitsema elinkautinen vankeusrangaistus pysyy siten voimassa.

Helsingin käräjä- ja hovioikeus olivat katsoneet Penttilän tappaneen kuristamalla uhrinsa tämän kotona huhtikuussa 2018. Henkirikos oli tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla, ja se oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Siten teko oli murha.

Hovioikeus oli määrännyt Penttilän mielentilatutkimukseen, jonka perusteella Penttilän katsottiin olleen teon tehdessään syyntakeinen.

Valituslupahakemuksessaan KKO:lle Penttilä katsoi, että KKO:n olisi tarpeen antaa ennakkopäätös erityisesti näytön arvioinnista henkirikoksissa sekä siitä, milloin henkirikoksen tekotapaa voidaan pitää erityisen raakana ja julmana ja milloin henkirikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä rikos eli murha. Penttilä vaati valituksessaan, että hänen katsotaan syyllistyneen murhan sijasta tappoon ja että hänet tuomitaan määräaikaiseen vankeusrangaistukseen.

Koska valituslupaa ei myönnetty, hovioikeuden tuomio jäi voimaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.