Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta totesi 9.10.2020, että Vaasan alueella on erittäin vaikea nopeassa leviämisvaiheessa oleva tautitilanne ja epidemia uhkaa levitä naapurikuntiin ja lähimaakuntiin. Pirkanmaa on yhä kiihtymisvaiheessa ja Keski-Suomen tautirypäs on rauhoittunut hyvien torjuntatoimien ansiosta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkinen totesi kokouksen aluksi, että hallituksen hybridistrategian mukainen alueellinen päätöksenteko koronaviruksen torjunnassa pitää viranomaiset kiireisenä. Tilanne Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on lyhyessä ajassa muuttunut kriittiseksi, ja taudin ilmaantuvuus on maamme korkein.

Syysloman vieton tapoja tulee nyt jokaisen miettiä tarkoin.

Alueelliset johtovastuut ovat selkeät

Viranomaiset ovat nostaneet varautumisastetta kaikissa maakunnissa. Kunnat, sairaanhoitopiirit ja aluehallintovirasto ovat tehneet nopeita toimenpiteitä viruksen leviämisen pysäyttämiseksi. Sairaanhoitopiiri on koonnut koronakoordinaatioryhmän, jossa ovat mukana aluehallintoviraston, Elyn, THL:n ja kuntien edustus.

Sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen totesi valmiustoimikunnassa, että koronakoordinaatioryhmä on työssään harkinnut päätökset ja suositukset yhdessä ja perusteellisesti. Hän korosti, että on erittäin tärkeää huolehtia kansalaisten, viranomaisten, yritysten ja yhdistysten ja seurojen ajantasaisesta viestinnästä.

Valmiustoimikunnassa mukana olevat viranomaiset ovat palauttaneet käyttöön keväällä hyväksi koettuja toimintamallejaan. Epidemian ja viruksen kanssa on opittu elämään ja myös muutokset tartuntatautilaissa ovat antaneet toimenpiteille paremmat mahdollisuudet.

Tieto rajoituksista kootaan sairaanhoitopiirin verkkosivulle.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.