Kurikan kampuksella on ollut 7.10.2020 oireettomana myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö. Altistuneet on tavoitettu ja karanteeniin on asetettu kahdeksan henkilöä.

Tilanteesta johtuen Kurikan lukio siirtyy syysloman jälkeen etäopetukseen 19.– 23.10.2020.

Muita kampuksella oleskelleita pyydetään seuraamaan oireitaan 18.10. saakka ja ottamaan yhteyttä koronaan sopivien oireiden ilmaantuessa omaan terveyskeskukseen (JIK ky:n koronaneuvonta p. 044 550 2617) tai sen ollessa suljettuna maakunnalliseen päivystysapupuhelimeen (p. 116117).

Jurvan ja Jalasjärven lukiot sekä perusopetus jatkavat toimintaansa normaalisti lähiopetuksessa. Edelleen kaikkein paras keino suojautua koronavirukselta on huolehtia turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Kouluun tai töihin ei saa tulla, jos on pieniäkään oireita, ja koronatestiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä, jos oireita ilmenee. Toisen asteen oppilaitoksissa suositellaan käyttämään maskeja.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin verkkosivuilta löytyy tärkeitä toimintaohjeita koronavirustartuntaa epäiltäessä, kasvomaskin käyttöohjeet sekä muuta ajankohtaista tietoa.

Kaupungin oma valmiusryhmä seuraa tilannetta jatkuvasti ja reagoi tarvittaessa muuttuvaan tilanteeseen. Kaupungin koronasivua päivitetään jatkuvasti tilanteen muuttuessa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.