Pelastuslaitokselle hälytys, jonka mukaan kaksi mieshenkilöä on veden varassa Pyhäjärven Havukkasaaren ympäristössä. Miesten noin 4,5 metrinen lasikuituvene oli kaatunut tuulisessa kelissä. Veneen kaaduttua miehet olivat kumollaan olevan veneen varassa ja tekivät hätäilmoituksen. Paikalle hälytettiin pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä Kiteen sekä Kesälahden paloasemilta.

Kesälahden paloaseman venehenkilöstö tavoitti veden varassa olleet miehet ensimmäisenä noin 40 minuutin kuluttua hälytyksestä. Veden varassa olleet miehet olivat päässeet tänä aikana läheiseen saareen. Venehenkilöstö kuljetti miehet saaresta Närsäkkälän rajavartioasemalle, jossa ensihoitoyksikkö otti heidät vastaan tarkastusta varten. Ensihoito kuljetti miehet keskussairaalaan.

Kiteen pelastushenkilöstö sekä rajavartioston partio osallistui tehtävälle Rajavartiolaitoksen veneellä. Kiteen pelastushenkilöstö sekä Rajavartioston partio hinasi kaatuneen veneen Närsäkkälän rajavartioaseman laituriin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.