Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelupiiri (Eksote) julkaisee jatkossa alueelliset ohjeet ja rajoitukset myös englanniksi ja venäjäksi. Käännökset ilmestyvät verkkosivuillemme 24 tunnin kuluessa suositusten suomenkielisestä julkaisemisesta. Etelä-Karjalan tilanteen seurannasta vastaavan työryhmän antamat alueelliset suositukset ja rajoitukset koskevat Imatran ja Lappeenrannan alueita.

Etelä-Karjalan epidemian tämänhetkisen vaiheen määrittävät valtion viranomaiset tartuntatautien torjunnassa yhdessä alueellisen ryhmän kanssa COVID-19: n tilanteen seuraamiseksi. Etelä-Karjalan COVID-19-tilanteen seurannasta vastaavaan ryhmään kuuluu edustajia Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelupiiristä, yhteisöistä, Terveyden ja sosiaalihuollon instituutista, aluehallinnosta sekä Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta. Epidemian nykyisen vaiheen määritykseen vaikuttavat infektiotapausten lukumäärä ja sen kasvu, esimerkiksi infektioketjujen jäljitettävyys ja se, mistä infektiot tulevat, niiden alueelta tai sen ulkopuolelta. Epidemiatilanne paikallisella tai alueellisella tasolla voi muuttua nopeasti, vaikka se pysyisikin rauhallisena koko maassa.

Tilanne on 10.15.2020

COVID-19-tilanteen seurannasta Etelä-Karjalassa vastaava alueellinen ryhmä totesi kokouksessaan 15. lokakuuta 2020 seuraavaa: Etelä-Karjalan koronavirusepidemia on perustasolla. Epidemian kolme vaihetta ovat lähtötaso, kiihdytysvaihe ja leviämisvaihe.

Seurantaryhmä päätti pitää voimassa suositukset ja rajoitukset, jotka tulivat voimaan 08.10. Uusia ohjeita tai rajoituksia ei otettu käyttöön tällä viikolla. Aikaisemmat suositukset on käännetty ja julkaistu verkkosivustollamme 19.10.2020.

Työryhmä muistuttaa alueen asukkaita ja vierailijoita pitämään yllä turvallista sosiaalista etäisyyttä ja pesemään kätensä huolellisesti ja riittävän usein tai hoitamaan tarvittaessa desinfiointiaineella. Maskien käyttöä koskeva suositus on edelleen voimassa tautipesäkkeen perustason mukaan. Terveyden ja sosiaalihuollon instituutti on kehittänyt suuntaviivat epidemian eri vaiheiden mukaisesti. Lisäksi Imatran ja Lappeenrannan alueilla on suositeltavaa käyttää suojanaamioita julkisissa ja muissa tapahtumissa ainakin vuoden loppuun asti. Työryhmä pyytää noudattamaan tarkasti Etelä-Karjalassa voimassa olevia koronaviruksen torjunnan ohjeita.

Tilanne muilla Suomen alueilla ja muilla terveyspiireillä voimassa olevat rajoitukset ja määräykset löytyvät Terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin instituutin verkkosivuilta kohdasta “Alueellinen tilanne”. Linkki sivulle löytyy myös Eksoten verkkosivuilta: www.eksote.fi/koronavirus

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.