Kuva: Puolustusvoimat

Uusia koronatapausten lukumäärä on ollut kasvussa koko yhteiskunnassa syksyn aikana. Tämä näkyy myös Puolustusvoimissa. Viimeisten vajaan kahden viikon aikana 6.-18.10.2020 on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa varusmiehellä ja kolme henkilökuntaan kuuluvalla.

Uudet varusmiestartunnat on todettu Kaartin jääkärirykmentissä (+3), Karjalan prikaatissa (+8), Panssariprikaatissa (+1), Porin prikaatissa (+2), Uudenmaan prikaatissa (+5) ja Ilmasotakoulussa (+1). Varusmiehet ovat yleensä sairastuneet lomajaksoilla. Useassa tapauksessa sairastuneet eivät ole ehtineet altistaa muita henkilöitä varuskunnissa. Jos he ovat olleet lähikontaktissa muiden varusmiesten tai henkilökuntaan kuuluvien kanssa altistuneet on kartoitettu, pidetty erillään muista ja mahdollisten oireiden havaittua testattu.

Yksi henkilökuntaan kuuluvista sairastuneista toimii kouluttajan tehtävässä perusyksikössä. Kyseisen perusyksikön varusmiehet eivät ole altistuneet koronatartunnalle. He ovat palvelusvapaalla ja pois varuskunnasta kaksi viikkoa.

Pääesikunnan tietojen mukaan sairaana on tällä hetkellä noin 30 henkilöä.

Puolustusvoimissa jatketaan koronaviruksen torjuntaa palkatun henkilökunnan ohjeistuksella sekä varusmiespalveluksen sopeuttamistoimilla. Puolustusvoimat tarkistaa tarvittaessa omaa ohjeistustaan.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!