Lapin sairaanhoitopiirin alueella on osassa alueista siirrytty COVID-19 –infektion kiihtymisvaiheeseen. Inarin kunnan alueella tilanne koronaviruksen suhteen on toistaiseksi rauhallinen, tartuntoja ei ole todettu syksyn aikana. Lapin sairaanhoitopiiri suosittaa, että tartuntatilanne huomioidaan ja ohjeistukset laaditaan kuntakohtaisesti maakunnan koko huomioiden.

Tartuntataudeista vastaavana lääkärinä annan vahvan suosituksen, että kunnan alueella ei järjestetä harrastetoimintaan liittyviä turnauksia, joihin osallistuu harrastajia muista kunnista. Myös turnausreissut on syytä siirtää. Erityisen riskialttiina pidetään yli 12-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuvia turnauksia. Muu harrastetoiminta voi näkemykseni mukaan jatkua normaalisti.

Tämä vetoomus/vahva suositus on voimassa 15.11.2020 saakka. Pidetään yhdessä Inarin kunta terveysturvallisena ympäristönä näinä haastavina aikoina ja mahdollistetaan lasten ja nuorten koulunkäynti ja harrastetoiminnan jatkuminen.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.