Fiskars Finland Oy Ab on ilmoittanut vetäneensä myynnistä rajatun erän valmistuttamaansa Fiskars Functional Form -muovikauhaa. Kauhassa on todettu sallittua suurempi määrä terveydelle haitallisia PAA-yhdisteitä, joten sitä ei tule käyttää kosketuksessa ruokaan.

Takaisinveto koskee tuote-erää, jonka eränumero on 200620.  Tarkemmat tiedot takaisinvedosta yrityksen internetsivuilta. (Huom. sivustolla on runsaasti tietoa kuluttajille.)

Fiskars vetää takaisin 20.6.2020 valmistetun erän Fiskars Functional Form™ kauhaa

Rajatussa erässä Fiskars Functional Form™ kauhaa voi olla sallittua määrää suurempi lukema primaarisia aromaattisia amiineja (PAA). Koska tuote on kosketuksissa elintarvikkeiden kanssa, ei sallittua suuremmasta määrästä primaarisia aromaattisia amiineja aiheutuvaa terveysriskiä voida sulkea pois.

Fiskars on lopettanut kyseisen tuotteen jakelun ja aloittanut takaisinvedon.

Tuotteen kuvaus: Fiskars Functional Form™ Kauha
Tuotekoodi: 1027299
Eränumero: 200620
EAN -koodi: 6424002009665

Kuinka tunnistaa kyseinen erä:

Jos olet hävittänyt pakkauksen, erä on myös tunnistettavissa merkkipainettuna tuotteen kahva-osan selkäpuolella. Nuoli osoittaa numeroa 6, numeroiden 2 ja 0 ollessa nuolen oikealla ja vasemmalla puolen.

Kyseessä oleva erä on valmistettu 20.6.2020, ja se on tunnistettavissa eränumeron perusteella pakkauksen kääntöpuolelta viivakoodin yläpuolelta. Kaikki kyseisen erän tuotteet on pyydetty poistamaan kaikista myyntipisteistä.

Tämän vuoden heinäkuussa vedettiin takaisin samasta tuotteesta rajattu erä, joka oli valmistettu joulukuussa 2019. Tuotteiden korkea laatu on meille erittäin tärkeää ja olemme heinäkuusta alkaen perusteellisesti arvioineet kyseisen tuotteen tuotantoprosessia. Tuotantoprosessin useita vaiheita on päivitetty, lisäksi tuotteen testausta on lisätty. Nyt kyseessä oleva erä on valmistettu ennen heinäkuussa 2020 aloittamiamme toimenpiteitä.

Takaisinveto ei koske muita Fiskars Functional Form™ -tuoteperheen tuotteita. Varmistaaksemme mahdollisimman kattavan selvityksen, olemme väliaikaisesti keskeyttäneet tiettyjen, silikonista valmistettujen Fiskars Functional Form -keittiötyövälineiden toimitukset.

Tuotteen kyseistä erää on ollut myynnissä useissa eri myyntipaikoissa ympäri Suomea elokuusta 2020 lähtien. Kuluttajia pyydetään lopettamaan kyseisellä eränumerolla valmistetun tuotteen käytön ja palauttamaan sen myymälään, josta tuote on hankittu hyvitystä vastaan.

Fiskars pahoittelee takaisinvedosta mahdollisesti koituvaa haittaa. Tuotteidemme laatu ja turvallisuus ovat meille ensisijaisen tärkeitä. Tuotteemme on valmistettu hyödyntäen korkealaatuisia tekniikoita ja materiaaleja. Testaamme tuotteitamme jatkuvasti, jotta voimme taata, että ne suoriutuvat erinomaisesti tehtävistä niissä olosuhteissa, joihin ne on valmistettu. Otamme asian vakavasti ja olemme heinäkuusta alkaen kiinnittäneet erityistä huomiota kyseisen tuotteen tuotantoprosessiin.

Pyrimme vastaamaan kuluttajien ja asiakkaidemme odotuksiin Fiskarsin tuotteiden korkeasta laadusta ja teemme kaikki tarvittavat toimenpiteet täyttääksemme niin kuluttajien kuin asiakkaidemme odotukset.

Lisätietoja kuluttajapalvelustamme:

kuluttajapalvelu.suomi@fiskars.com
020 33 4101 arkisin 10:00 – 15:00

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.