Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspaloon Mikkelin keskustan Maaherrankadulle Tapaninpäivänä klo 17:40. Pelastuslaitoksen ripeän toiminnan ansiosta, parvekkeelle sijoitetusta kynttilästä alkunsa saanut rakennuspalo saatiin nopeasti sammutetuksi eikä palo levinnyt sisälle asuinhuoneistoon. Pelastuslaitos muistuttaa, että palavaa kynttilää on vahdittava herkeämättä! Palava kynttilä on kaunis ainoastaan silloin, kun valvova silmä seuraa liekkiä. ( Kuva: Etelä-Savon pelastuslaitos)

Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspaloon Tapaninpäivänä klo 17:40.

Kerrostalon asukas havaitsi vastapäätä olevan kerrostalon parvekkeella voimistuvat liekit ja suoritti hälytyksen hätäkeskukseen. Pelastuslaitos saavutti Mikkelin keskustassa Maaherrankadulla sijaitsevan kohteen nopeasti.

Kerrostalohuoneiston parvekkeella ollut kynttilä oli sytyttänyt epäonnisesti parvekekalusteet palamaan. Pelastuslaitos sai palon nopeasti sammutetuksi eikä uhkaava palo ennättänyt levitä sisälle asuinhuoneistoon.

Palon sammuttamisen lisäksi pelastuslaitos savutuuletti asuinhuoneiston sekä porraskäytävän ja valmistautui evakuoimaan talon asukkaita.

Yksin huoneistossa ollut henkilö tarkastettiin ensihoidon toimesta, ei henkilövahinkoja.

Liikenne Maaherrankadulla ja Pirttiniemenkadulla katkaistiin onnettomuuspaikalla pelastustöiden ajaksi.

Etelä-Savon pelastuslaitos muistuttaa, että palavaa kynttilää ei saa jättää ilman valvontaa. Huolehdithan myös, että lapsi tai lemmikkieläin ei jää hetkeksikään yksin palavan kynttilän kanssa. Sammuta kynttilä huolellisesti, mieluiten tukahduttamalla. Älä kumarru kynttilän ylle sammuttaessasikaan, sillä hiukset tai vaatteet voivat syttyä palamaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi