Väärennettyjä 20 euron seteleitä on levitetty Meri-Lapin alueella joulukuun aikana. Asiasta on vangittu kaksi epäiltyä. Poliisi pyytää yhteydenottoa alueen yrittäjiltä, jos he epäilevät, että heille on maksettu väärennetyllä rahalla.

Lapin poliisilaitos tutkii rikoskokonaisuutta, jossa epäillään levitetyn väärennettyjä 20 euron seteleitä alueen liikkeissä ja huoltoasemilla Meri-Lapissa. Kemin rikospoliisi on takavarikoinut väärennetyksi epäiltyä rahaa. Lapin käräjäoikeus on 30.12.2020 vanginnut kaksi miestä tapaukseen liittyen. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan miehiä on syytä epäillä rahanväärennöksestä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ossi Granat, muistuttaa alueen yrittäjiä tarkkaavaisuudesta setelirahojen vastaanottamisessa. Poliisi pyytää myös yhteydenottoja matalalla kynnyksellä, mikäli joissakin liikkeissä on asiakkaan toimesta maksettu tai yritetty maksaa vääräksi epäillyllä setelillä, eikä asiasta ole vielä poliisille ilmoitettu.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.