Kuva: Pohjois-Karjalan pelastuslaitos

Henkilöauto suistui tieltä Outokummun kuusjärventiellä myöhään iltapäivällä. Autossa ei ollut muita henkilöitä kuin kuski. Outokummun suunnasta tullut henkilöauto ajautui vastaantulevalle kaistalle, josta kaiteen kautta katolleen sillan alla kulkevaan ojaan.

Kuski ei päässyt itse autosta ulos. Tilannepaikan vieressä olevan talon asukkaat olivat kuulleet avunhuutoja ja olivat soittaneet hätäkeskukseen. Pelastuslaitoksen vesipelastusyksikkö hälytettiin myös tehtävälle, mutta peruttiin matkalla, koska potilas saatiin pelastettua autosta.

Kuva: Pohjois-Karjalan pelastuslaitos

Onnettomuuden vakavuudesta huolimatta kuski selvisi lievin vammoin. Osittain hypoterminen potilas saatiin ajoneuvosta ulos ripeästi toimineen ensihoitoyksikön ja poliisin voimin. Auto oli katollaan vedessä ja auton sisätila oli osittain täyttynyt vedellä. Pelastuslaitos avusti auton siirrossa, joka nostettiin ojasta nosturia käyttäen. Pelastuslaitos merkkasi auton, ohjasi liikennettä, tarkasti mahdolliset öljyvuodot sekä teki auton virrattomaksi.

Pelastuslaitos ohjeistaa autoilijoita pitämään liikenteessä asianmukaiset turvavälit sekä kiinnittämään huomiota vallitseviin keliolosuhteisiin.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi