Pohjanmaan poliisilla on valmistumassa esitutkinta omaisuusrikossarjasta joka tapahtui alueella Maalahti, Korsnäs, Närpiö ja Kristiinankaupunki syksyn 2020 aikana. Tutkinnan aikana on takavarikoitu paljon omaisuutta, jonka omistajia etsitään.

Omaisuusrikossarjassa on kolme henkilöä ollut vangittuna todennäköisin syin 15.11.2020 alkaen ja syytteen noston määräpäivä on 27.1.2021.

Varkaudet ja niiden yritykset ovat kohdistuneet ajalla elokuu – marraskuu 2020 asumattomiin taloihin, kesämökkeihin ja asuttuihin asuntoihin ja varastorakennuksiin.

Poliisi on aikaisemmin pyytänyt alueen asukkaita tarkistamaan omat kesämökit, vapaa-ajan asunnot, piharakennukset ja varastot anastetun omaisuuden selvittämiseksi. Pyyntö uudistetaan jälleen koska poliisilla on runsaasti omaisuutta takavarikossa, jolle ei ole löytynyt omistajaa ja jota epäillään anastetuksi.

Poliisilla on takavarikossa muun muassa Arabian vanhoja astioita, joissa useita eri sarjoja. Arabiasta on lautasia, kulhoja, kahvikuppeja, tarjoiluastioita ja kannuja. Tämän lisäksi on postimerkkejä, kiikarit, vedenkeitin, leivänpaahdin, porakone, kompressori, erilaisia työkaluja, PlayStation pelilaite ja pelejä.

Poliisi uskoo, että takavarikossa oleva omaisuus on anastettu eri paikoista yllä mainitulta alueelta. Mikäli uskot poliisilla olevan omaisuuden olevan sinulta anastettua yllä mainitulta alueelta, ilmoitathan yhteystietosi ja omaisuuden mikä sinulta kateissa, sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi, niin olemme sinuun yhteydessä. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.