Kolme yritystä ilmoittaa vetäneensä myynnistä kananmunaeriä mahdollisen salmonellariskin vuoksi. Munat on tuotettu kanalassa, jonka näytteistä on todettu Salmonella Enteritidis -bakteeri. Munat on pakattu loimaalaisessa Kieku Oy:n pakkaamossa, ja niitä on myyty kuluttajille kaupoissa tuotemerkeillä KiekuPirkka sekä Kotimaista. Osa munista on tuotu myyntiin joulun alla, osa myöhemmin.

Kieku vapaa L4 -munien takaisinvedettävät erät ovat parasta ennen 5.2. (erä 002) ja 12.2. (erä 004). Pakkaamon tiedote takaisinvedosta on täällä.

Pirkka-munien tarkemmat tiedot ja ohjeet kuluttajille löytyvät K-ryhmän tiedotteesta ja Kotimaista-munien S-ryhmän tiedotteesta.

Salmonellariski koskee ainoastaan kananmunia, joihin on merkitty tuottajakoodi 2FI15464.

Toimijat ohjeistavat palauttamaan tuotteen ostopaikkaan. Jos munia halutaan käyttää, kananmunien käsittelyssä tulee noudattaa salmonellariskin vuoksi hyvää hygieniaa. Salmonella tuhoutuu kuumennettaessa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.