Pelastuslaitokselle ensin hälytys pienestä rakennuspalosta, jonka mukaan roskakatos on tulessa. Pian tämän jälkeen hälytys muuttui keskisuureksi rakennuspaloksi palon levitessä myös autokatoksen puolelle.

Palon huomasi ensimmäisenä talon asukkaat, jotka tekivät hätäilmoituksen. Ensimmäisenä paikalla oli pelastuslaitoksen moniammatillinen ensihoitoyksikkö, jonka henkilöstö pyrki rajoittamaan paloa alkusammuttimilla. Tämän jälkeen ensihoitohenkilöstö varoitti läheisissä rivitaloissa asuvia henkilöitä, ja kehotti heitä siirtymään ulos suojaan.

Tämän jälkeen yhdessä talon asukkaiden kanssa siirsi ensihoitohenkilöstö autokatoksesta pois autoja, joita palo uhkasi.

Kontiolahden paloaseman pelastushenkilöstön saavuttua paikalla aloittivat he sammutustyöt rajoittamalla paloa siten, ettei palo leviä lähimpänä olleeseen rivitaloon. Palo ei levinnyt asuinhuoneistoihin, ja asukkaat pystyivät jäämään yöksi koteihinsa.

Kontiolahden, Lehmon ja Joensuun paloasemien pelastushenkilöstö sammutti palon vedellä ja rajasi palon siten, että autokatoksesta säästyi noin puolet. Palossa autokatoksesta tuhoutui noin puolet sekä siihen kuuluvat irtaimistovarasto, roskakatos, pyörävarasto sekä kolme (3) autoa.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi