Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu 4 uutta koronavirustapausta eilisen jälkeen. Valtaosa näistä liittyy rajan ylitse tapahtuvaan kanssakäymiseen.
Länsi-pohjassa oli viime viikolla 15 uutta tapausta. kaikkiaan tapauksia on ollut 414. Viime viikon tartunnoista 60% oli peräisin Ruotsin puolelta. 13% oli lisäksi jatkotartuntoja rajan yli tulleesta tartunnasta. 13% oli peräisin Oulusta. Positiivista oli, että karanteenien tai omaehtoisen karanteenin sisältä oli 30% kaikista tapauksista. Lisäksi vain yhdessä tapauksessa lähde jäi kokonaan tuntemattomaksi.
Haaparannalla oli viime viikolla 80 tapausta. Kaupungin kahden viikon ilmaantuvuusluku on 1300/100 000. Norrbottenissa luku on 400/100 000. Länsi-Pohjassa 56/100 000.
Sairaalahoidon tarve koronainfektion takia on lisääntynyt Länsi-Pohjassa huolestuttavasti. Sairaalahoidon riski lähtee nopeasti kasvamaan n. 70 vuoden iän jälkeen. Iäkkäiden tulee nyt erityisesti kiinnittää huomiota koronaturvaohjeisiin. Myös muita kehoitetaan vähentämään keskinäistä kanssakäymistä sillä tartunnoissa korostuvat työperäisten tartuntojen lisäksi lähipiirin tartunnat, kuten erilaiset vierailut ja kyläilyt, tällä hetkellä.
Haaparannalla vierailu tai asiointi kaupoissa on tällä hetkellä merkittävä riski tartunnansaamisen kannalta.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi