Aseistakieltäytyjäliiton pitkäaikainen lakiasiainsihteeri Juha Keltti on kuollut. Keltti kuoli 15. tammikuuta Malmin sairaalassa. Hän oli kuollessaan 68-vuotias.

Juha Keltti toimi Aseistakieltäytyjäliiton lakiasiainsihteerinä vuodesta 1992 vuoteen 2020. 28-vuoden uran aikana Keltti antoi liitolle valtavasti ja osallistui sen toimintaan erittäin merkittävällä panoksella. Keltti antoi ja välitti oikeusapua lukuisille totaalikieltäytyjille ja siviilipalvelusvelvollisille, edusti liittoa valtionhallinnon työryhmissä ja toimi liiton oikeudellisena tietopankkina. Viime vuosina hän keskittyi erityisesti väkivallatonta toimintaa tutkivaan ja kehittävään Siviilien puolustus -projektiin.

Juha Keltti oli uupumaton kansalaisaktivisti. Rauhanteemojen lisäksi hän oli keskeinen toimija suomalaisessa kurjistamispolitiikan vastaisessa liikkeessä. Hän oli tarkkanäköinen yhteiskunnallinen teoreetikko joka eli solidaarisuudelle.

Valitettavasti sairaudet heikensivät Juha Keltin kuntoa viime vuosien aikana eikä keho lopulta enää kestänyt ajatusten perässä. 8. tammikuuta alkanut sairaalareissu jäi hänen viimeisekseen. Vielä tammikuun alussa hän hahmotteli toimintaa, joka johtaisi Vastarintaopiston perustamiseen sekä väkivallattoman toiminnan kehittämistä. Nämä projektit jäävät nyt meidän muiden edistettäviksi.

Juha Kelttiä jää kaipaamaan läheiset ja laaja joukko ystäviä ja yhteistyötovereita. Myös Aseistakieltäytyjäliitto suree suurta menetystään. Kiitos periksiantamattomasta työstäsi paremman maailman eteen ja lepää rauhassa rakas Juha.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi