Lieksassa, Rautavaaralla ja Liperissä kolaroitiin

Tiistaiaamuna kello puoli kymmenen sattui Lieksassa suuremman kolarin läheltä piti -tilanne.

Kaksi puutavararekkaa ajoi peräkkäin Lieksasta kohti Joensuuta. Heidän edellä kulki traktori. Taaimmaisena tullut rekka lähti hyvän suoran tultua ohittamaan edellä olleita ajoneuvoja ja kun tämä oli toisen puutavara-auton rinnalla, kertomansa mukaan jo lähes ohjaamon kohdalla, lähti traktorin perässä ollut ajoneuvo ohittamaan.

Ohittamassa jo ollut rekka väisti vasemmalle tien sivuun, kynsi tien penkkaa ja rusikoi mennessään kaksi valopylvästä. Rekka nousi omin avuin takaisin tielle. Auto kärsi vahinkoja jonkin verran. Hurjassa tilanteessa traktori väisti oikealle tien luiskaan vahingon välttämiseksi.
Traktori ja ojassa käynyt ajoneuvo jäivät selvittämään tapahtunutta mutta keskellä ollut toinen puutavara-auto ei pysähtynyt lainkaan vaan jatkoi matkaa. Puutavara-auton yhtiö on tiedossa ja poliisi odottaa yhteydenottoa. Poliisi jatkaa tapahtuman selvittämistä.

Rautavaaralla tiistaina noin kello 15 ajoi ulos tieltä nainen, jonka kyydissä oli kaksi henkilöä. Henkilöauton kuljettajalla ei ole ajo-oikeutta ja hän jäi poliisille kiinni jo 10:nen kerran vuoden sisällä. Alkuselvityksessä oli toinen kyydissä olleista henkilöistä ilmoittautunut kuljettajaksi ja antanut itsestään väärät henkilötiedot. Kun todellinen henkilöllisyys selvisi, ilmoittautui myös kuljettaja.  Auto oli ajettu sivutieltä Kuopiontien risteykseen, missä auto puski yli Kuopiontien vastapäiselle nurmialueelle noin 15 metrin päähän ajokaistan reunasta. Sivutieltä tullessa ajoneuvolla oli STOP-liikennemerkki.  Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Apukuljettaja sai sakon väärien henkilötietojen antamisesta.

Liperin Ylämyllyllä tiistai-iltana kahdeksan ja puoli kymmenen välillä ajoi tieltä ulos punainen henkilöauto. Asiasta tuli ilmoitus hätäkeskukseen ja poliisipartio havaitsi tuntomerkkeihin sopivan auton Ylämyllyn huoltoaseman pihassa. Auton keulassa oli kolarivaurio.
Poliisipartio meni ulosajopaikalle ja dokumentoi sen. Oikealle kaartuvassa mutkassa ajoneuvo oli suistunut vastaantulevien kaistan yli penkkaan. Ojaanajon yhteydessä ajoneuvo oli tuhonnut kevyenliikenteen liikennemerkin. Punainen ajoneuvo saapui rikospaikan läheisyyteen, jonka takapenkillä istunut nuorimies kertoi poliisipartiolle ajaneensa ilmoitetun punaisen henkilöauton penkkaan kyseisellä tiellä. Puhalluskoe alkometriin antoi 0-tuloksen. Kuljettajalla ei ole ajo-oikeutta. Häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajo-oikeudetta ajosta.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi