Henkilö havaitsi kiinteän polttoaineen lämpökeskuksen sisällä liekkejä, niinpä hän teki hätäilmoituksen.

Tämän jälkeen hän suoritti alkusammutuksen jauhesammuttimella ja sai kattilahuoneen sisältä palon sammumaan. Pelastuslaitos sammutti kytevän palon hakesiilon puolelta. Kyseessä on erillinen lämpökeskus jonka polttoaineena on hake. Palo aiheutui ns. takatulesta joka pääsi kattilasta ruuvukuljettimen kautta hakesiiloon.

Alustavan arvion mukaan tulipalosta ei aiheutunut merkittäviä vahinkoja ja lämpölaitos saadaan pian käyttöön. Lämpökeskuksesta oli riittävä etäisyys muihin rakennuksiin joten nämä eivät olleet syttymisvaarassa.

Alkusammutuksella oli merkittävä vaikutus siihen että vahingot jäivät vähäisiksi, siitä kiitos kuuluu paikalla olleelle sammutuksen suorittajalle.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi