Lapsi putosi kaivoon Nurmijärven Nukarin koulun pihalla, kertoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitos.

Onnettomuus tapahtui koulun pihalla lumikasassa. Lumi peitti osittain avoinna olleen kaivon ja yksi lumikasassa olleista lapsista pääsi putoamaan vettä täynnä olevaan kaivoon. Kaivon kansi oli ilmeisesti aurauksen vuoksi siirtynyt pois kaivon päältä.

Lumikasan vuoksi avoinna olevaa kaivoa ei ole voitu havaita. Nyt kaivon alue on eristetty ja koulupäivä on päässyt jatkumaan normaalisti.

Opettajat saivat nostettua lapsen kaivosta ennen pelastuslaitoksen tuloa. Nurmijärven kunta pahoittelee tapahtunutta ja kiittää esimerkillisesti toimineita oppilaita ja opetushenkilökuntaa. Ensihoito kävi tarkistamassa lapsen, joka oli hieman kylmettynyt.

Asiasta keskustellaan lasten kanssa koulussa ja koulu tarjoaa tukea sitä tarvitseville.

Pelastuslaitos kertoi, että aineksia vakavampaan onnettomuuteen oli. Nukarin koululla kaivojen kannet on tarkastettu aina syksyisin ja muutenkin turvallisuusriskeihin kiinnitetään huomiota pitkin lukuvuotta. Esimerkiksi aikaisemmin löydetyt riskikaivot koulualueen ulkopuolelta on pyynnöstä tukittu.

Nukarin koulun betonikaivonkansi on nyt paikallaan ja kunnan Tilakeskus on ympäröinyt Nukarin koulun kaivojen kannet aidalla. Lisäksi selvitetään, voisiko kaivot tukkia kokonaan, jos niitä ei tarvita.

Tilakeskus on aamun tapahtumien jälkeen aloittanut viipymättä kunnan kaikkien kohteiden pihojen tarkistamisen riskien osalta, ettei lumikalusto ole aiheuttanut muihin kohteisiin (päiväkodit, koulut, muut kiinteistöt) vastaavia vahinkoja.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi