Kuva: PxHere

Poliisi on kertonut maanantaina alkuillasta että Muhoksella asuva nainen ja hänen kaksi lastaan on löydetty oululaisesta majoitusliikkeestä menehtyneenä. Poliisi epäilee, että keski-ikäinen nainen on surmannut ensin lapsensa ja sitten itsensä. Tapahtumiin ei epäillä liittyvän ulkopuolisia henkilöitä. 

Tilanne on järkyttänyt syvästi kaikkia asiasta tiedon saaneita kuntalaisia. Muhoksen kunnanhallituksen maanantai-illan kokouksessa käytiin keskustelu tilanteesta ja kriisitoiminnasta. Kunnan luottamushenkilöt ja työntekijät esittävät osanoton menehtyneiden henkilöiden omaisille ja läheisille. Tiistaiaamuna Pohjois-Suomen aluehallintoviraston kuntajohtajien Teams-koronatilaisuudessa ylijohtaja Terttu Savolainen välitti AVI:n ja kaikkien kuntajohtajien osanoton omaisille, läheisille ja kaikille muhoslaisille. 

Omaisille, yläkouluun ja varhaiskasvatukseen järjestetään tukea 

Olemme Muhoksen kunnassa jo maanantai-illan aikana käynnistäneet perhesurman takia kriisitoimia omaisten ja järkyttyneiden kuntalaisten tueksi. 

Tiistaiaamuna kokoontuu kunnan sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmä, joka organisoi kriisiavun toteutusta. Lisäksi on koottu yhteen terveydenhuollon, varhaiskasvatuksen, opetustoimen ja seurakunnan toimijat suunnittelemaan psykologisen ensiavun järjestämistä kriisiasiantuntijan johdolla. 

Koska toinen menehtyneistä perheen lapsista kävi yläkoulua, järjestetään tiistaista lähtien yläkoulun oppilaille ja henkilökunnalle tukea kouluun. Lisäksi järjestämme tukea varhaiskasvatuksessa olleen lapsen yksikössä. 

Seurakunta on aktiivisesti mukana 

Muhoksen kirkko avasi ovensa jo maanantai-iltana perhesurman takia. Kirkossa on mahdollista käydä hiljentymässä ja paikalla on myös seurakunnan henkilöstöä keskusteluapuna. Kirkko on avoinna tiistaina 26.1.2021 kello 12.00–20.00 välisenä aikana. Seurakunnan työntekijät ovat myös muilta osin apuna surutyössä.

Muhoksen kunta järjestää suruliputuksen yläkoululla, varhaiskasvatuksen yksikössä ja kunnantoimistolla tiistaina 26.1.2021. 

Jos kaipaat tukea tai koet tarvetta jutella, alta löydät auttavien tahojen yhteystietoja. 

Muhoksen kunta 

Muhoksen kunnan kriisipäivystys numerossa 044 4970 050. Puhelimeen vastaavat psykiatriset sairaanhoitajat virka-aikana klo 8-16 ja ohjaavat tarvittaessa psykologi- ja perheterapeuttipalveluihin. 

Suomen Mielenterveysseura 

Valtakunnallinen ympärivuorokautinen kriisipuhelin päivystää numerossa 09 2525 0111 ja chat-palvelu nuorille https://sekasin247.fi 

Oulun kriisikeskus 

044 3690500 (ajanvaraus) 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi