Kuluneen vuorokauden aikana Hämeen Poliisilla oli tehtäviä lähes 300 kappaletta. Poliisipartioita työllistivät muiden tehtävien ohella liikenneonnettomuudet. Partiot tavoittivat valvonnassa myös rattijuopumuksesta epäiltyjä auton kuljettajia.

LAHTI:

Lahdenkadulla tapahtui kahden henkilöauton välinen peräänajo lauantaiaamuna.  Henkilöauton kuljettaja oli pysähtynyt suojatien eteen, koska jalankulkija oli lähdössä ylittämään suojatietä. Takana tullut henkilöauto törmäsi pysähtyneen ajoneuvon perään ja poistui törmäyksen jälkeen paikalta. Poliisipartio tavoitti ajoneuvon kuljettajineen myöhemmin samana päivänä.  Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja. Asiaa tutkitaan paikalta poistuneen ajoneuvon kuljettajan osalta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisipartio pysäytti lauantaina aamupäivällä kevyt kuorma-auton Metsäkankaalla tarkastusta varten. Autoa kuljetti hieman yli nelikymppinen mies, joka puhalsi alkometriin rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat. Partio kirjasi miehelle sakon rattijuopumuksesta ja määräsi hänet väliaikaiseen ajokieltoon.

Lahdenkadun ja Mukkulankadun risteyksessä tapahtui risteyskolari lauantai-iltana. Henkilöauton kuljettaja oli kääntymässä Lahdenkadulta vasemmalle Mukkulankadulle, kun vastakkaisesta suunnasta suoraan matkalla ollut henkilöauto törmäsi tämän oikeaan kylkeen. Törmäyksestä ei aiheutunut henkilövahinkoja. Poliisi tutkii onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

HOLLOLA:

Tampereentiellä tapahtui lauantaina aamupäivällä peräänajo, jossa henkilöauto törmäsi toisen henkilöauton perään hiljaisella nopeudella tämän tehdessä tilaa U-käännöstä tehneelle poliisiautolle. Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja. Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

ORIMATTILA:

Orimattilan keskustassa tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä liikenneonnettomuus, jossa henkilöauton kuljettaja ja kaksi matkustajaa sai lieviä vammoja. Auto oli törmännyt pysäköintialueella tolppaan, minkä seurauksena auton turvalaitteet olivat lauenneet. Tapahtunutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena.

SYSMÄ:

Poliisipartio sai ilmoituksen epäillystä rattijuoposta Sysmässä lauantai-iltana. Auton kuljettaja oli ehtinyt poistua paikalta ennen poliisipartion saapumista. Partio kuitenkin tavoitti epäillyn kuljettajan lähistöltä, mies puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat. Mies antoi poliisille aluksi väärät henkilötiedot. Mies käytettiin verikokeessa ja hänet otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja väärän henkilötiedon antamisesta.

HÄMEENLINNA:

Poliisipartio päätti lauantai-iltana tarkastaa henkilöauton kuljettajan ajokunnon Katumalla. Autoa kuljetti hieman alle nelikymppinen mies, jolla ei ollut henkilöauton kuljettamiseen oikeuttavaa ajo-oikeutta. Mies puhalsi alkometriin nollalukemat, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti oli positiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi