Helsingin poliisi tutkii kokonaisuutta, jossa kahta henkilöä epäillään lapsiin ja nuoriin kohdistuneista seksuaalirikoksista partiotoiminnan aikana.

Kyseiset henkilöt ovat toimineet partiossa johtaja-asemassa suhteessa asianomistajiin, joita on tässä vaiheessa poliisin tiedossa viisi. Toinen epäillyistä on yli 20-vuotias ja toinen yli 40-vuotias.

Epäillyt rikokset sijoittuvat usean viime vuoden ajalle. Rikosnimikkeet ovat lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja seksuaalinen hyväksikäyttö.

– Kyse on ollut toistuvista ronskeistakin seksuaalisista puheista partiotoiminnan yhteydessä. Lisäksi epäilemme, että toinen epäillyistä on lähettänyt seksuaalisia viestejä asianomistajille. Tutkimme myös toisen epäillyn osalta raiskausta ja pakottamista seksuaaliseen tekoon, jotka ovat kohdistuneet yhteen asianomistajista, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen.

Poliisi on tehnyt yhteistyötä Pääkaupunkiseudun partiolaiset ry:n kanssa, joka on tiedottanut asiasta partiolaisille ja heidän huoltajilleen.

Epäillyt on toistaiseksi siirretty pois partiolippukunnan toiminnasta. Poliisi tiedottaa tapauksesta seuraavan kerran viimeistään, kun tapaus siirtyy syyteharkintaan. 
 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi