Kuopion ”rokotehuijari” olikin kaupungin asiallinen soittokierros – uuden linjauksen mukaan 12 euron käyntimaksua ei tulla perimään koronarokotuskäynnin yhteydessä

Laajasti uutisoitu Kuopion ”rokotehuijari” paljastui Kuopion kaupungin kotihoidon palvelun asialliseksi soitoksi. Poliisille tehtiin viime viikonloppuna rikosilmoitus, jossa kerrottiin, että iäkkäälle kuopiolaiselle naiselle oli soitettu, ja puhelussa oli pyydetty varaamaan 12 euroa rahaa koronarokotetta varten.

Kyseessä oli Kuopion kaupungin täysin asiallinen soittokierros, jossa kotihoidon ja ikäihmisten omaishoidon tuen asiakkailta kartoitettiin ennalta halukkuutta koronarokotukseen. Samalla ilmoitettiin 12 euron käyntimaksusta.

Soittokierros jatkuu vielä ensi viikolla, mutta uuden linjauksen mukaan 12 euron käyntimaksua ei tulla perimään koronarokotuskäynnin yhteydessä.

Kaupungin hoivapalveluiden piirissä olevien rokottaminen toteutetaan kotihoidosta, ja muut ikäihmiset rokotetaan terveyspalveluiden joukkorokotusten yhteydessä. Joukkorokotuksista tiedotetaan lisää aikataulun ja toteuttamistavan tarkennuttua.

On hyvä muistaa, että Kuopion kaupungin soitot tulevat 044 718 -alkuisista numeroista tai omaishoidon tuen numerosta 017 183 441.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi