Karttakuva: Merivartiosto – LSMV

Suomenlahden merivartioston meripelastuslohkokeskus sai tänään klo 03:09 tiedon, että mies oli tippunut mereen Orrengrundin saaren eteläpuolella ulkomerellä. Mies oli tippunut ankkurissa olevalta rahtialukselta ja alus pyysi apua henkilön pelastamiseen.

Meripelastuskeskus hälytti tehtävään päivystävän meripelastushelikopterin Helsinki-Vantaalta, luotsiveneen Orrengrundin luotsiasemalta sekä laivojen pelastusveneitä onnettomuusalukselta ja toiselta ankkurissa olevalta alukselta. Tehtävän aikana käytiin hätäradioliikennettä VHF kanavalla 16 ja pyydettiin lähistöllä olevia merenkulkijoita apuun.

Henkilö saatiin nostettua vedestä noin 50 minuuttia putoamisen jälkeen onnettomuusaluksen pelastusveneeseen, mistä hänet siirrettiin luotsiveneellä Orrengrundin saaressa odottavaan helikopteriin. Helikopteri kuljetti olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa olevan henkilön Kotkan merivartioasemalle, mistä ensihoidon yksikkö kuljetti henkilön sairaalaan jatkohoitoon.

Alueella oli -14 *C pakkasta ja 7 m/s pohjoistuulta.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi