Tasoristeysonnettomuus Raaseporin Skogbyn tasoristeyksessä 26.10.2017 Kuva: OTKES

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on hakenut korkeimmalta oikeudelta valituslupaa asiassa, jossa Helsingin hovioikeus hylkäsi 10.12.2020 antamallaan tuomiolla Raaseporin tasoristeysonnettomuutta koskevat syytteet liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kolmesta kuolemantuottamuksesta ja palvelusrikoksesta kuorma-auton kuljettajana toiminutta varusmiestä vastaan.

Kuorma-autoon törmäsi kiskobussi vaarallisessa tasoristeyksessä, johon ajaneen kuorma-auton kuljettajalla oli ehdoton väistämisvelvollisuus, mutta ei lainkaan näkyvyyttä auton ohjaamon seinän taakse kuolleeseen kulmaan jääneelle radalle. Törmäyksessä kuoli kolme kuorma-auton lavalla ollutta varusmiestä.

Asiassa on kysymys siitä, noudattiko kuorma-auton kuljettaja tieliikennelaissa tasoristeykseen ajavalle tienkäyttäjälle säädettyä erityistä varovaisuutta.

Syyttäjän valitus käsitellään korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää syyttäjän ennakkopäätösperusteella hakeman valitusluvan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.