Valtuutettu Jenni Chen-Ye on sunnuntaina 7.2.2021 eronnut Vantaan vihreästä valtuustoryhmästä. Vantaan Vihreät ei aseta Chen-Yetä ehdolle kuntavaaleissa eikä suosita jäsenyhdistyksilleen Chen-Yen hyväksymistä jäseneksi.

Nyt jo poistetussa viestissä Chen-Ye kirjoitti muun muassa, että neutraali suhtautuminen Kiinan kipeisiin asioihin ei ole huono vaihtoehto. Päivitys voidaan nähdä kommenttina pääministeri Sanna Marinin (sd.) keskiviikkoiseen Twitter-viestiin, jossa hän tuomitsi Kiinan ihmisoikeuspolitiikan uiguurien kohtelussa.

Myöhemmin Chen-Ye kertoi Twitterissä poistaneensa kommentin ja totesi ilmaisseensa itseään väärin.

– Me vihreät uskomme toiseen mahdollisuuteen virheiden jälkeen. Jenni Chen-Ye liittyi joulukuussa ryhmän jäseneksi pitkän molemminpuolisen harkinta-ajan jälkeen ja sitoutui vihreisiin arvoihin ja pelisääntöihin sekä kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja demokratiaa. Chen-Yen viime päivien harkitsemattomien ulostulojen jälkeen emme näe yhteistyölle enää mahdollisuuksia, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Anniina Kostilainen.

Chen-Ye kertoo verkkosivullaan että asiaa harkittuaan on itse päättänyt erota Vantaan vihreästä valtuustoryhmästä ja jatkaa sitoutumattomana valtuutettuna.

”Asiaa harkittuani olen itse päättänyt erota Vantaan vihreästä valtuustoryhmästä ja jatkaa sitoutumattomana valtuutettuna. Ymmärrän, että olen asettanut sanani harkitsemattomasti. Haluan antaa Vihreille rauhan työkentelylle.”

Aiemmin Chen-Ye hämmensi kokoomuspiirejä Kiina-kytköksillään.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi