Eri rokotusryhmien rokotusaikatauluun vaikuttaa se, mitä rokotetta on saatavilla. Rokotetta ei voi valita itse, vaan eri ryhmien rokottaminen tietyllä rokotteella perustuu THL:n ohjeisiin.

Kuopiossa päästään aloittamaan viikolla 7 alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien kuopiolaisten ja tuusniemeläisten henkilöiden koronarokotukset. Rokotukset aloitetaan tämän rokotusryhmän vanhimmista henkilöistä.

Rokotukset tapahtuvat Kuopion pääterveysasemalla Savotalon alakerrassa, osoitteessa Tulliportinkatu 17 E. Ajanvarauskanava tullaan avaamaan myöhemmin. Ajankohdasta tiedotetaan erikseen. Alkuun rokotteita tulee rajoitetusti, ja varattavia aikoja avataan rokotesaatavuuden mukaan.

Ajan rokotukseen ensimmäisessä ajanvarauksessa voi varata, jos on 68-69-vuotias ja jos henkilöllä on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

Rokotteiden määrä on edelleen pieni koko Suomessa ja näin ollen myös Kuopiossa. Rokotusten onnistumisen kannalta on aivan olennaista, että ajanvaraukseen ottavat yhteyttä tässä kohtaa ne, jotka kuuluvat edellä mainittuihin riskiryhmiin. Tällä vältetään ruuhkautuminen niin puhelinpalvelussa kuin rokotuspaikallakin. Samalla taataan se, että koronavirukselle kaikkein haavoittuvaisimmat saavat rokotesuojan ensimmäisenä.

Rokottamista ja aikojen antamista jatketaan rokotteen saatavuuden mukaan erikseen ilmoitettavalla tavalla. Tilanteeseen vaikuttaa rokotemäärien lisäksi se, mitä rokotetta saadaan.

Kuopion kaupungin ajankohtaista rokotustietoa voi seurata kaupungin verkkosivulta: www.kuopio.fi/koronarokotukset

Kuopion kaupunki vetoaa asukkaisiin, että pidämme yhdessä huolen siitä, että Kuopiossa rokotukset sujuvat rauhallisesti ja hyvin. Annetaan rokotusrauha niin toisillemme kuin ammattilaisillekin.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi