Hyvät hiihtokelit ovat lisänneet talviliikuntaa merkittävästi Helsingissäkin ja paikoin ulkoliikuntapaikat ovat jopa ruuhkautuneet, kun tiloja ei ole mitoitettu näin suurille kävijämäärille. 

Näin on käynyt muun muassa Malmin lentoaseman alueella, jossa Tattariharjuntieltä lentoasemalle johtava tie on ajoittain tukkeutunut hiihtäjien tienvarteen pysäköimien ajoneuvojen vuoksi. Tien reunaan pysäköiminen on kielletty liikennemerkein, mutta ne jäänevät monelta huomaamatta. Tie on Malmin pelastusaseman pelastus- ja ensihoitoyksiköiden pääväylä hälytyksiin lähdettäessä ja tienvarteen pysäköidyt ajoneuvot aiheuttavat hätätilanteiden hoitamiseen viivettä sekä vaaratilanteita alueella liikkuville. 

Pelastuslaitos pyytää, että alueella liikkuvat ulkoilijat huomioivat liikennesäännöt ja pysäköivät luvallisille paikoille sekä ottavat huomioon alueella toimivan pelastusaseman toiminnan.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi