Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella Lappeenrannassa Rauhan alueella sijaitsevalla Holiday Club Saimaalla on tapahtunut koronaviruksen joukkoaltistus keskiviikkona 10.2. iltapäivän ja illan välisenä aikana.

Keskiviikkona 10.2. LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston Skinnarilan kampuksen opiskelijoita on ollut viettämässä yhdessä vapaa-aikaa Holiday Club Saimaalla, jossa on tapahtunut koronaviruksen joukkoaltistus. Tämänhetkisen tiedon mukaan kylpylävierailusta on seurannut yli kymmenen koronavirustartuntaa. Lisäksi kymmeniä opiskelijoita on altistunut, testattu ja karanteenissa helmikuun loppuun saakka. On todennäköistä, että tartuntojen määrä nousee nykyisestä, kun uudet testitulokset valmistuvat.

Pääosa sairastuneista ja altistuneista asuu Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiön (LOAS) osoitteessa Karankokatu 4. LUT ja LAB kehottavat kaikkia tässä opiskelijatalossa asuvia välttämään kaikkia kampusvierailuita helmikuun loppuun saakka.

Tämänhetkisten tietojen mukaan kukaan sairastuneista ei ole vieraillut altistavana Skinnarilan kampuksella.

EKSOTE, LUT ja LAB kehottavat kaikkia paikalla olleita tai heidän lähipiiriinsä kuuluvia tarkkailemaan vointiaan, tekemään lievienkin infektio-oireiden ilmaantuessa herkästi oirearvion omaolo.fi -sivustolla tai soittamaan numeroon 116 117 ja hakeutumaan koronatestiin. Kaikkia yhteisiä kokoontumisia tulee nyt välttää.

Aikaa tapahtumasta on kulunut jo yli viikko, joten kaikkien siellä olleiden opiskelijoiden kanssa tekemisissä olleiden on tärkeä seurata mahdollisia infektio-oireita ja niiden ilmaantuessa mennä koronatestiin. Koronavirustesti pyritään ottamaan nopeasti, 1–2 vuorokauden sisällä oireiden alkamisesta.

Eksote testaa kaikki koronavirukselle tyypillisiä oireita sairastavat, myös lieväoireiset. Päänsärky, nuha, yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, maku/hajuaistin menetys, vatsaoireet ovat yksittäisinäkin oireina esiintyessään syy hakeutua koronavirustestiin. Infektio-oireisena ei saa osallistua varhaiskasvatukseen, mennä kouluun tai työpaikalle eikä liikkua julkisissa paikoissa. Tapahtumiin osallistuminen sairaana tai edes lieväoireisena on ehdottomasti kielletty.

Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi julkisessa liikenteessä ja julkisissa tiloissa, mikäli 2 metrin turvaväliä ei voi noudattaa. Maskien käyttöön tulee kiinnittää huomiota etenkin kaupoissa ja kauppakeskuksissa liikkuessaan, sisätiloissa tapahtuvissa harrastuksissa sekä muussa vapaa-ajanvietossa, joukkoliikenteessä sekä yksityisjuhlissa.

Eksoten alueella on voimassa yksityishenkilöitä koskeva 10 hengen kokoontumisrajoitus.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi