Finanssivalvonta ja Suomen Pankki varoittivat Wiseling Oy -nimisen yrityksen toiminnasta maanantaina 22. helmikuuta.

Helsingin poliisi tutkii Wiseling Oy -nimiseen yritykseen liittyvää toimintaa. Poliisin tietojen mukaan
yrityksellä ei ole mitään kontaktia Suomeen, eikä yrityksen taustalla oleteta olevan suomalaisia henkilöitä, vaikka yrityksen sivuilla näin on väitetty.

Wiseling Oy:llä ei ole Finanssivalvonnan lupaa sijoituspalveluiden tarjoamiseen

Finanssivalvonta on vastaanottanut poikkeuksellisen paljon Wiseling Oy:n (y-3138760-7) toimintaa koskevia tiedusteluja, joista useimmat ovat kohdistuneet yhtiön tarjoamiin palveluihin, toiminnan luotettavuuteen ja toimilupaan. Finanssivalvonnan näkemyksen mukaan yhtiö tarjoaa lain vastaisesti sijoituspalveluja rahoitusvälinein ilman Finanssivalvonnan myöntämää toimilupaa.

Sellaisten sijoituspalveluiden tarjoaminen, joiden kautta asiakas voi sijoittaa eri tyyppisiin rahoitusvälineisiin, edellyttää aina Finanssivalvonnan myöntämää toimilupaa, jota Wiseling Oy:llä ei ole. Yhtiön rekisteröinti kaupparekisteriin tai yritys -ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ-rekisteriin) eivät korvaa tätä toimilupaa eivätkä oikeuta tarjoamaan näitä palveluita. Yhtiöllä ei myöskään ole toimintaa rekistereihin kirjatussa osoitteessa Suomessa.

Finanssivalvonta kehottaa olemaan varovainen ja välttämään kyseisen yhtiön tarjoamia rahoituspalveluja. Jos asiakas on kärsinyt taloudellisia menetyksiä yhtiön toimintaan liittyen, Finanssivalvonta kehottaa kääntymään asiassa paikallisen poliisin puoleen.

Suomen Pankilla ei ole sopimusta Wiseling Oy:n kanssa

Suomen Pankki on saanut lukuisia kyselyitä siitä, onko Suomen Pankilla sopimusta luottokorttiyhteistyöstä Wiseling Oy:n kanssa. Suomen Pankin ja Wiseling Oy:n välillä ei ole minkäänlaista sopimusta, eikä Suomen Pankki laske liikkeeseen maksu- tai luottokortteja kuten VISA- tai Mastercard-kortteja.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi