Poliisi on käynnistänyt nopeasti tapahtuneen jälkeen aktiivisen tutkinnan. Rikokseen on epäiltynä useita lapsia tai nuoria, joista yksi on toiminut varsinaisena pahoinpitelijänä. Poliisi on kuulustellut tai parhaillaan kuulustelee tapahtumassa paikalla olleita tai muita osallisia. Varsinaisen teon lisäksi myös avunannosta tai yllytyksestä rikokseen voidaan rikoslain nojalla rangaista.

Pahoinpitelyrikoksesta on kuvattu videoita, joita on levitetty sosiaalisessa mediassa. Videota levittämällä, jakamalla voi syyllistyä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen. Älä siis jaa hallussasi olevaa videota eteenpäin, vaan poista puhelimeesi mahdollisesti ladattu video. Poliisille ei tarvitse ilmoittaa puhelimeesi jaetusta videosta, koska poliisi tutkii myös videon levittämistä käynnissä olevassa esitutkinnassa.

Epäilty rikos herättää laajemmin huolta tapahtunutta seuranneen ja kuvanneen nuorison toiminnan johdosta. Rikosta on seurannut useita nuoria, joista moni on kuvannut tekoa yrittämättä puuttua tapahtuneeseen, saati suojella uhria. Uhria loukkaavan pahoinpitelyn kuvaamisella ja videon levittämisellä satutetaan ihmistä usein yhtä paljon kuin itse väkivaltarikoksella. Seurauksia voi mieltää kuvittelemalla itsensä vastaavan videon kohteeksi.

Pahoinpitelyrikoksen rangaistusasteikko on vähintään sakkoa – enintään 2 vuotta vankeutta. 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi