Vesijohdot huuhdellaan Perusmäen kaupunginosassa Espoon kaupungissa. Keittokehotus koskee 460 kiinteistöä. Häiriötilanne aiheutui alueella tapahtuneesta vesijohdon rikkoontumisesta. Vesijohdot huuhdellaan varmuuden vuoksi ja veden käyttökelpoisuus varmistetaan näytteenotolla.

Keittokehotus koskee 460 kiinteistöä
Keittokehotus alkaen 5.3.2020 klo 18.15

Syy: Rikkoutunut vesijohto. Vesi tulee keittää varotoimenpiteenä.

Hanavettä ei voi käyttää keittämättä juomavetenä eikä ruuanlaittoon. Vesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Myös kahvin- ja vedenkeittimissä käytettävä vesi on ensin keitettävä. Vesi on keittämisen jälkeen myös jäähdyttyään käyttökelpoista.

Hanavettä voi käyttää wc:n huuhteluun. Hanavettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti, jos siinä ei ole poikkeavaa väriä tai hajua. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on sen jälkeen kuivattava huolellisesti.

Pyydämme tarkistamaan, että hanasta tuleva vesi on kirkasta. Jos hanavesi on sameaa, poikkeavan väristä tai hajuista, tulee vettä juoksuttaa kunnes se on kirkasta. Jos noin kymmenen minuutin juoksutus ei paranna veden laatua, ota yhteyttä huoltoyhtiöön tai isännöitsijään tai HSY:n vesihuollon vikailmoitusnumeroon 09 1561 3000 tai oman kaupunkisi ympäristöterveyden asiakaspalveluun.

Vaikka hanavesi olisi heti kirkasta, niin kehotamme asukkaita silti juoksuttamaan vettä jokaisesta hanasta ja muusta vesiliitännästä (esim. pesukoneet) 2 minuuttia ennen ensimmäistä käyttöä.

Väliaikaiset vedenjakelupisteet:
Palstalaisentie 8, Punametsä / Punametsäntien risteys, Pikkunevantien / Daaliakujan risteys, Valssitie / Valssikujan risteys ja Kalliomäentie / Nyppylätie risteys.

Keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Vedestä otetaan näytteet, jonka jälkeen annamme uudet ohjeet: 7.3.2021 klo 12.00.

Yhteystiedot asukkaille:

www.hsy.fi/vesikatkot

HSY:n vesihuollon vikapäivystys, puh. 09 1561 3000

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi